Het goede doel

Elk jaar wordt er een goed doel vastgesteld waaraan het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala graag een steentje bijdraagt. Een initiatief of vereniging in Bergen op Zoom waar de baten van het gala en de veiling naar toe gaan. Tijdens het gala werd er een veiling gehouden met verschillende items waar op geboden kon worden.
Een deel van de opbrengst hiervan wordt gebruikt om het goede doel van dit jaar te steunen. Dit doen wij door echte ondersteuning van goederen en/of diensten die op dat moment noodzakelijk zijn te bieden.

Dit jaar (2017) gaat Stichting Ondernemersgala in samenwerking met het Werkcentrum Brabantse Wal een wel heel bijzondere uitdaging aan:

Ons streven is om 5 mensen die in een serieuze achterstandspositie op de arbeidsmarkt verkeren naar een duurzame baan te begeleiden.

Werkcentrum Brabantse Wal is een samenwerking van verschillende partijen www.werkcentrumbrabantsewal.nl om mensen, die onvrijwillig verkeren in een achterstands positie, te begeleiden naar een duurzame en zelfstandige baan. Dat de betrokkenheid van de ondernemers hierin meer dan noodzakelijk is mag duidelijk zijn.
 
 

Wij hebben ons als doel gesteld om 5 mensen die vooraf geselecteerd zijn door het werkcentrum professioneel te gaan begeleiden met die aanvullende zaken die noodzakelijk zijn om kansvol te zijn op de arbeidsmarkt. Er worden al veel middelen ingezet door het Werkcentrum, denk hierbij aan sollicitatietraining / CV begeleiding / persoonlijke presentatie, maar er zijn soms andere instrumenten noodzakelijk om de stap naar werk te kunnen maken. Dit kan gaan om uiterlijke verzorging t.b.v. een sollicitatie zoals een knipbeurt, kledingadvies of een fiets om van en naar het werk te kunnen. Allemaal zaken die niet geregeld kunnen worden via de reguliere kanalen, maar soms noodzakelijk om succesvol te kunnen zijn.

 
 
We gaan uw inbreng in beeld brengen door de 5 kandidaten intensief te volgen en de voortgang en successen te delen via verschillende kanalen. Goed voorbeeld doet immers goed volgen. Samen in de Regio (onderdeel van het Werkcentrum) is al langer bezig om organisaties die mensen helpen aan elkaar te verbinden en hebben er een fraai compilatie filmpje van gemaakt, die te zien is op: https://www.youtube.com/watch?v=MkaAiBt9k5E
 
 
Wij als bestuur van het Ondernemers Gala zijn ervan overtuigd dat wij hiermee onze maatschappelijke betrokkenheid in de Bergse samenleving een grote dienst bewijzen. Uiteraard kunnen we dat niet zonder uw hulp, en hopen we ook van harte dat u dit initiatief een warm hart toedraagt, en dit tot uiting laat komen tijdens de komende veiling!

De veilingitems en opbrengst

Tijdens de veiling van het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala 2017 hebben we er samen voor gezorgd dat er in totaal € 8.350,- is opgehaald voor het goede doel!
Dit bedrag is opgehaald door het veilen van de volgende veilingitems: 

Arrangement “FOR HEAVENS TASTE” champagne- en oesterdame voor op eigen feest, inclusief oesters en champagne.

Arrangement “ESCAPE THE CITY” Uitje in jouw stad.

Bio-based tafeltje van PODFORLIFE van het merk POD voor originele outdoor en home producten, gemaakt van gerecycled kunststoffen.

Masterclass thee door Crusio T voor 5 personen. 

Crusio Ijsbar: 4 weken lang op vrijdag een ijsbar voor jou en je collega’s op je werkplek, verzorgd door Crusio Ijssalon Bergen op Zoom. 

Bio-based (zit)bank van speciaal duurzaam materiaal, een uniek exemplaar. 

Workshop IWAZ Actionpainting voor 8 personen in atelier IWAZ. 

Brunch op een zeer bijzondere locatie, de Franse Tuin in het Markiezenhof. Compleet verzorgd door René Vermeulen, voor 10 personen. 

Live Paint door Steven Bouwens: schilderij van 100x150cm. Een kunstzinnige impressie van de avond van het gala, live geschilderd.

De goede doelen die het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala de afgelopen jaren heeft gesteund:

2013

_____

In 2013 heeft het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala de kunstsjop gesponsord.

2014

_____

In 2014 heeft het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala Spado met hun organisatie van een EK voor mensen met een beperking gesponsord.

2015

_____

In 2015 hebben we Fort Smakelijk met de aanschaf van keukenapparatuur/spullen gesponsord.

2016

_____

In 2016 hebben we 2 doelen gesponsord: FC Farah in samenwerking met WijZijn Traverse met de aanschaf van sportkleding voor statushouders en de Stichting Leergeld met de aanschaf van fietsen voor kinderen.

© 2018 – GoBoZ Ondernemersgala Bergen op Zoom  |  Website: Studio Quay Privacy Statement