Het goede doel

Elk jaar wordt er een goed doel vastgesteld waaraan het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala graag een steentje bijdraagt. Een initiatief of vereniging in Bergen op Zoom waar de baten van het gala en de veiling naar toe gaan. Tijdens het gala werd er een veiling gehouden met verschillende items waar op geboden kon worden.
Een deel van de opbrengst hiervan wordt gebruikt om het goede doel van dit jaar te steunen. Dit doen wij door echte ondersteuning van goederen en/of diensten die op dat moment noodzakelijk zijn te bieden.

Ook dit jaar gaan we weer voor het goede doel een veiling organiseren. Als goede doel is dit jaar gekozen voor de voedselbank in onze stad: Voedselbank Goed Ontmoet.

Echter, dit keer zal de veiling voornamelijk via internet gaan verlopen en zal er op de avond zelf slechts één KLAPPER geveild gaan worden, zodat er ook veel meer tijd over zal zijn voor het netwerken en voor de afterparty.  Lees via de knop hier onder gauw meer over het verloop van de internetveiling.

De veilingitems en opbrengst van afgelopen editie

Tijdens de veiling van het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala 2017 hebben we er samen voor gezorgd dat er in totaal € 8.350,- is opgehaald voor het goede doel!
Het goede doel 2017 voor het ondernemersgala bestuur was om 5 mensen met een serieuze achterstandspositie op de arbeidsmarkt naar een duurzame baan te begeleiden.
Kort na de aanvang van deze uitdaging door het “GoBoZ bestuur en Samen in de Regio” is door “Werk en Vakmanschap” aangeboden om beide te helpen met deze uitdaging.
Drie van de vijf kandidaten kregen kort na het Ondernemersgala al een proefplaatsing aangeboden. De overgebleven mensen werden verder begeleid door Samen in de Regio en Werk en vakmanschap om hun weg naar de arbeidsmarkt te kunnen gaan vinden. Niet iedere baan die aangeboden is pastte meteen, en toen is middels hulp van Werk 27 BV de persoonlijke begeleiding gestart.

Het eindresultaat is fantastisch te noemen.

Een persoon maakte na het aandragen van een baan de keuze om met vervroegd pensioen te gaan. Voor de overige 4 kandidaten is er middels de samenwerking met GoBoZ, Samen in de Regio, Werk en Vakmanschap, en Werk27 BV een duurzame baan gevonden. Dat betekent dat alle vijf de kandidaten geen uitkering meer genieten, en er vier kandidaten iedere dag met veel plezier naar hun werk toe kunnen gaan. Dankzij de mensen – bedrijven die in deze deel hebben genomen middels het bieden en kopen van veilingitems op het ondernemersgala voor het goede doel 2017 – is dit goede doel een geslaagd doel.

Het bestuur van het ondernemersgala wil dan ook haar grote dank uitspreken naar eenieder die het slagen van de uitdaging mede gerealiseerd heeft.  

Het bedrag is opgehaald door het veilen van de volgende veilingitems: 

Arrangement “FOR HEAVENS TASTE” champagne- en oesterdame voor op eigen feest, inclusief oesters en champagne.

Arrangement “ESCAPE THE CITY” Uitje in jouw stad.

Bio-based tafeltje van PODFORLIFE van het merk POD voor originele outdoor en home producten, gemaakt van gerecycled kunststoffen.

Masterclass thee door Crusio T voor 5 personen. 

Crusio Ijsbar: 4 weken lang op vrijdag een ijsbar voor jou en je collega’s op je werkplek, verzorgd door Crusio Ijssalon Bergen op Zoom. 

Bio-based (zit)bank van speciaal duurzaam materiaal, een uniek exemplaar. 

Workshop IWAZ Actionpainting voor 8 personen in atelier IWAZ. 

Brunch op een zeer bijzondere locatie, de Franse Tuin in het Markiezenhof. Compleet verzorgd door René Vermeulen, voor 10 personen. 

Live Paint door Steven Bouwens: schilderij van 100x150cm. Een kunstzinnige impressie van de avond van het gala, live geschilderd.

De goede doelen die het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala de afgelopen jaren heeft gesteund:

2013

_____

In 2013 heeft het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala de kunstsjop gesponsord.

2014

_____

In 2014 heeft het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala Spado met hun organisatie van een EK voor mensen met een beperking gesponsord.

2015

_____

In 2015 hebben we Fort Smakelijk met de aanschaf van keukenapparatuur/spullen gesponsord.

2016

_____

In 2016 hebben we 2 doelen gesponsord: FC Farah in samenwerking met WijZijn Traverse met de aanschaf van sportkleding voor statushouders en de Stichting Leergeld met de aanschaf van fietsen voor kinderen.

© 2018 – GoBoZ Ondernemersgala Bergen op Zoom  |  Website: Studio Quay Privacy Statement